שהחיינו על בגדים בספירת העומר

בסד
שלום רב
אני אשכנזיה. קניתי הרבה בגדים חדשים חגיגיים ורציתי לחדש אותם בלג בעומר בלי נדר
כמה זמן עליי ללבוש כל בגד ? האם צריך לברך על כל הבגדים ברכה אחת או על כל בגד ברכה ?
האם מותר ללבוש את הבגדים לפני צאת הכוכבים מחר ? כלומר לפני כניסת לג בעומר .

תודה.

תשובה:

שלום רב

ברכת שהחיינו מברכים רק על בגד חשוב, כמו בגד של שבת וכיוצא בזה, חצאית או חולצה של יום חול, לא מברכים עליהם שהחיינו ומותר ללבוש אותם בכל עת, גם בימי ספירת העומר.

מספיק לברך על הכל ברכה אחת, רק שיהיו מונחים לפניך ותלבשי את החשוב שבהם, אין זמן מוגדר ללבישה.

בהצלחה