זמן רבינו תם בהבדלה

שלום,
האם בתור בחורה רווקה שחשבתי על הוצאת שבת לפי רבנו תם וחיכיתי פעמים אולי קרוב ל-40 דקות עד להבדלה. (פעמים גם לא, אך ייתכן מאוד ששלשו שבתות ברציפות כן). האם זה כמו נדר או שאני יכולה להוציא רגיל את השבת? ולצאת בהבדלה של אבי נניח ואני בבית הוריי בשבת.

תשובה:

שלום רב

אם קיבלת זאת בהחלטה גמורה שממנה לא תזוזי, יש כאן חשש נדר ויש לעשות התרת נדרים, אבל אם רצית להחמיר והחלטת כך לנהוג, אבל היה בדעתך שאולי זה לא יסתדר תמיד מאה אחוז וכו', את לא צריכה התרה. בכל מקרה את יכולה לשמוע הבדלה מאביך, ולהמשיך להמנע מלחלל את השבת עד זמן רבינו תם. שמיעת הבדלה אינה סותרת את החומרא הזו. לענין חיוב הבדלה על הכוס ובטח לנשים שיש ספק על חיוב זה לגביהן, ודאי אין חובה להמתין לרבינו תם. רק כשאת עושה הבדלה לבד תמתיני בעשייתה עד זמן רבינו תם, וממלאכה תמנעי עד אותו זמן.

בהצלחה רבה