מתי מותר לשמוע מוזיקה בספירת העומר

שלום רב,
רציתי לדעת האם בעבודה טיפולית-רגשית מותר להשתמש במוזיקה בימי ספירת העומר? (אני רוצה לדייק כי שימוש במוזיקה הינו כלי נח, יעיל וזמין בקידום הטיפול, אך אין זה חובה. יש אפשרות למצוא דרכים נוספות רק שהן מצריכות מאמצים גדולים בהרבה על מנת להגיע לאותן תוצאות).
וכן, כאשר המקום (שאינו דתי) דורש ממני להשתתף בפעילויות בהן יש שימוש במוזיקה עד כמה חמור הדבר?
תודה רבה רבה!!

תשובה:

שלום רב,

מוזיקה לצורך עבודה – פרנסה מותר. אולם אם יש לך אפשרות לבחור את המוזיקה כדי שתהיה מוזיקה יותר עצובה, ודאי עדיף, בשו"ת מהר"ם שיק (יו"ד סי' שמח) התיר לשמוע מוזיקה עצובה אפילו בשלשת השבועות.

לגבי מוזיקה לצורך עבודה ראה כאן וכאן