ציצית למחלל שבת

יש לי שאלה: אם אני לא שומר שבת בכלל אני מעשן בשבת ורואה טלויזיה ולפעמים גם נוסע בשבת. האם מותר לי ללבוש ציצית בשבת?

תשובה:

בודאי שמותר, ואף כדאי לך ללבוש ציצית. אמנם חבל מאד שאינך שומר שבת, עליך לעשות צעדים כדי שתוכל לשמור שבת. אבל בנתיים ודאי שלפחות מצוות ציצית יהיה לך.

אגב, בפרשת מצוות ציצית כתוב: "וְהָיָה לָכֶם לְצִיצִת וּרְאִיתֶם אֹתוֹ וּזְכַרְתֶּם אֶת כָּל מִצְוֹת ה' וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם" (ספר במדבר פרק טו פסוק לח). אז אולי אכן אם תביט בציצית יבוא לך הרצון לעשות את כל מצוות ה'.

שבת שלום

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בהמשך לשאלתי מה אני צריך לברך על הציצית בפעם הראשונה שאני שם אותה עלי? כי קיבלתי על עצמי לשים ציצית מהיום. והאם אני צריך לברך כל בוקר שאני שם אותה עלי מחדש? כי לפי מה שהבנתי אסור לישון עם ציצית בלילה

  2. בודאי תלבש ציצית וכיפה, ובעזרת ה' בזכות זה הקב"ה יאיר את עיניך על חשיבות שמירת השבת, שיהודים מסרו נפשם עליה לאורך כל הדורות. בהצלחה רבה מאוד. תבשר לנו שהצלחת לשמור ותשמח אותנו.

  3. חלילה וחס לעבוד בשבת! פרנסה באה מבורא עולם, ואין מקום לרמוס את מצות השבת כדי לזכות ממנו לפרנסה. תבטח בה' ותראה רק טוב.