צוואת רבי יהודה החסיד

האם ישנה בעיה אם שם החתן הוא כשם החותן?

תשובה:

עפ"י צוואת רבי יהודה החסיד יש להמנע מנישואין כאלה. אלא אם כן אחד מהם משנה או מוסיף שם לשמו ולפחות גם משתמשים בשם החדש.

מקורות:

צוואת רבי יהודה החסיד (אות כג) "לא ישא אדם אשה ששמה כשם אמו, או שמו כשם חמיו, ואם נשאה ישנה שם האחד אולי יש תקוה". וראה בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר סימן ד' שהביא בשם החתם סופר שאמר שאם מוסיפים שם אין בו חשש, אך כותב ר' משה שם שאם אין משתמשים בזה באמת אין לזה משמעות, ובשו"ת חתם סופר אה"ע סימן קט"ז כתב בענין זה שמי שלא מקפיד בזה לא מקפידים עליו  וראה גם בשו"ת יביע אומר ח"ב אה"ע סימן ז' אות י"ג שכ' שאין למחות במי שמיקל בזה.