פדיון הבן בליל היום ה31 ללידה

שלום רב, הבן שלי נולד בט״ו בחשון 28/10/15 בשעה 11:47 בבוקר ולפי מה שהבנתי היום ה-31 יוצא ביום שישי ט״ו בכסלו 27/11/15 האם אפשר לערוך את הפדיון ביום חמישי שיוצא בעצם היום ה-30 לאחר השקיעה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עורכים פדיון הבן בליל השלושים ואחד מחשש שעדיין לא נמלאו 30 יום שלמים של 24 שעות, לכן אין ברירה אלא להמתין למחרת. מצוה כזו שעושים פעם אחת בחיים כדאי לעשות הכי לכתחילה שאפשר לכל הדעות.

מזל טוב ורוב נחת!

מקורות:

על פדיון הבן בלילה ראה ש”ך יו”ד סי’ שה ס”ק יב ולעומתו בברכי יוסף שם, וראה עוד בהגה’ רעק”א לשו”ע שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מעיקר הדין, אם עברו מהלידה 30 ימים שלמים, כגון שהלידה היתה בתחילת הלילה, או להרבה שיטות מספיק מעט יותר מ29 וחצי ימים [כ"ט י"ב תשצ"ג] ניתן לערוך פדיון הבן, אולם כדי לא להכנס לספקות נהגו שלא לעשות זאת כפי שציינתי. תעשו משהו יפה ביום שישי בבוקר.