קריאת שמע עם תפילין

שלום,
האם מותר לקרוא קריאת שמע בבוקר ללא תפילין מלחץ הזמן לא להספיק..
ולחזור ולקרוא הכל כולל תפילין, שחרית וקריאת שמע אחרי זמן קריאת שמע?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה עדיף לעשות את זה עם התפילין, שלא יהיה כמעיד עדות שקר בעצמו, אולם בשעה שהזמן לחוץ המנהג להקל בכך מתוך שתי הנחות: א. כיון שאחר כך יקרא עם תפילין אין כאן עדות שקר. ב. כיון שבזמנינו בלאו הכי נוהגים שלא להניח תפילין כל היום, אין כאן עדות שקר.

בהצלחה