שילוח הקן מן המופקר

שילוח הקן: התאור שתארתי הינו לגבי קן שהיה בתוך אדנית במרפסת ההורים. אך התכוונתי בלב שזהו הפקר. האם אכן ביצעתי בכך את המצווה של שילוח הקן? חשוב לי לדעת שהקן שבאדנית החלון איננו שייך לאדם פרטי ושבכך שהתכוונתי בלב שזהו הפקר הצלחתי לקיים את המצווה.
תודה.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני המחשבה שלך אינה כלום, ראשית יש להפקיר בפני שלושה אנשים, שנית אתה לא בעל הבית ואינך יכול להפקיר, אולם באופן כללי קבעו הפוסקים, שכיון שבזמנינו אף אחד לא מעונין לזכות בביצים אלו החצר לא זוכה לאדם שלא מדעתו, ועדיין זה נחשב כמופקר.

תזכה למצוות.