לבשתי בטעות בגד מכובס מה עלי לעשות

אמי לא מקפידה על איסור כיבוס בתשעת הימים.
ואין טעם להעיר על כך.מה לעשות?אם אני כבר לובש את הבגד ורק אז נזכרתי האם מותר לי פשוט לשכב על הריצפה כמה שניות? או שאני חייב להוריד ולשים על הריצפה? יש לציין שהריצפה אצלנו נקייה ואני צריך ליצור ליכלוך שלא יראו אותו כדי שלא יעלו עלי.

תשובה:

אם אתה כבר לובש בגד מכובס, אין צורך לעשות כלום. שהרי לאחר שכבר לבשת אותו בטעות עתה הוא "בגד לבוש" ולא "בגד מכובס". לגבי דריכה על הבגד, לא צריך ריצפה מלוכלכת, עצם זה שאתה דורך עם הנעליים זה כבר מאבק את הבגד.