טילטול בשבת לצורך מצווה בתפקיד ביטחוני

בס"ד
לכבוד הרבים שליטא
שוטר יס"מ שנקרא בשבת לפעולת חירום ביודעו שיחזור לביתו רק ביום ראשון בבוקר האם יהיה מותר לו לקחת עימו לרכב האיסוף יין לצורך הבדלה וכן מזון לצורך סעודה רביעית וכן תפילין וכיוצא בזה דברים המשמשים למצוות ביודעו שאם לא יקחן לא יהיה לא מהיכן להשיג עד אשר ישוב לביתו כאשר יש לציין שיהיה מוכרח במשך הלילה לשתות ולאכול לצורך הישארות ער ומילוי תפקידו הביטחוני בצורה היותר טובה בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור. הרי הוא מטלטל בשבת, במקום שאין עירוב, דברים שאין לו צורך בהם לשבת (לפיקוח נפש). מאידך, את ההבדלה הוא יכול לעשות ע"י חמר מדינה (קפה) אם אין לו שם יין. כמו כן התפילין הם מוקצה בשבת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    במקום שהוא גר אכן יש עירוב והוא מכניס את זה לרכב משטרתי גדול (סוואנה) ויש לציין אמנם ידועה ששיטת הרב מרדכי אליהו זצ"ל כדעת הפוסקים שמתירים להבדיל על קפה אך דעת הרב עובדיה זצ"ל שאין לקפה דין של חמר מדינה ולפי זה ההבדלה תהיה ברכה לבטלה

  2. ראשית, הרכב עשוי לצאת מחוץ למקום העירוב, שנית תפילין הם מוקצה, שלישית פעולות אלו יש בהם איסור הכנה, ומעבר לכך, בירה היא חמר מדינה לכל הדעות וניתן לעשות עליה הבדלה.