בר מצווה בשלושת השבועות

סעודת מצווה במוצ"ש אור לי"ח תמוז שבו חלה תענית נדחית,
המדובר בסעודת בר מצווה שחלה באותו ערב בו גם החתן עורך סיום מסכת וגם מלווה מלכה.
א. האם יש עניין להימנע מאכילת בשר באותה סעודה?
ב. האם ישנה אפשרות לכלי זמר או השמעה מטייפ? (או שירה וואקלית)

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לערוך מסיבת בר מצוה בלילה זה באכילת בשר וכו'. לגבי מוזיקה נחלקו הדעות: יש שהקילו בסעודות מצוה בשלושת השבועות לנגן בכלי נגינה, ראה שיירי כנה"ג סי' תקנא ס"ק לג ושו"ת חיים שאל ח"א סי' כא, וע"ע כף החיים שם ס"ק מ, ובר מצוה בזמנה היא סעודת מצוה, ויש שאסרו זאת, ראה מועדים וזמנים ח"ח סי' שלח. ולכן המיקל בזה יש לו על מי לסמוך, בודאי במוזיקה ווקאלית.