לתבוע בבית משפט אזרחי רופא ירושלמי שהסכים לדון בבני ברק

שלום לרב ..
יש לי שאלה כזאת …
לפני שנה וחצי נפגעתי מרופא בפנים וכתוצאה מכך נוצרו סימנים גדולים שהטיפול בהם כבר מתמשך והכול יקר ..
עד עכשיו לבינתיים אני משלם אותם, סכומים שעד עכשיו הגיעו עד 25,000 ש"ח
רציתי שיבוא בהתחלה לבית דין כדי שזה יפתר מהר ויהיה לי את הכסף לשלם.
בהתחלה אמר שהוא יבוא לבית דין שתבעתי אותו -בבני ברק ולאחר מכן חזר בו … ביום הדיון ולא הגיע
הרופא גר בירושלים ואני באזור הצפון עבר כבר הרבה זמן ולרופא בכלל לא אכפת לו מהתוצאה שקרתה ..למרות שהוא יודע שרימה אותי ניסיתי לפתור את הדבר הזה בצורה קלה אבל הוא לא רוצה לשמוע ממני לאחר כמעט שנתיים שעברו ….
לאחרונה פניתי לעורכי דין כדי שיגשרו וינהלו משא ומתן עם הרופא כדי לנסות לפתור את זה ולא להגיע לבית משפט ..
במידה והרופא לא יסכים לפשרה האם יהיה אפשר לתבוע אותו בבית משפט כדי לנסות ולפתור את הענין הזה .. ?
או דרך כלשהי לפתור את הדבר הזה וכדי שיהיה מעט צדק
בתודה ..

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם אחד שמוזמן לדיון בבית דין לא מגיע, מזמינים אותו עוד פעמיים, ואם אינו מופיע בהזמנה השלישית, מתירים לתובע לפנות לבית משפט.

במקרה שלך אני מציע שתתבע בבית דין בירושלים שלושה פעמים. לא תצטרך לעשות את הנסיעות חינם, מאחר ובית הדין יודיע לך אם הנתבע צפוי להגיע.

אם הרופא הסכים לדון בבני ברק, אסור לו לחזור בו. אבל, גם אם הוא חוזר בו, אינו הופך להיות סרבן דין, כל עוד שלא חתם על בוררות בבית דין בבני ברק.

מקורות:

מאחר והנתבע הסכים בעבר להגיע לבית דין, יש למצות את מלוא ההליכים כדי להחליט עליו שהוא סרבן דין. עיין שו"ע חו"מ סי' כו ואורים סי' יא סק"ד.