האם יש חיוב אכילת פת במלווה מלכה?

שלום וברכה,
אדם שאוכל בסעודת מלווה מלכה מיני מאפים שמברכים עליהם בורא מיני מזונות או פירות שמברכים עליהם בורא פרי העץ האם יוצא ידי חובת הסעודה?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה יש לאכול פת דוקא, וידוע כמה הקפיד על כך הגר"א מוילנא, אולם בדיעבד ניתן לצאת ידי חובה במזונות ואפילו בפירות. בקהילות החסידים הקפידו מאוד שלא לוותר על אכילת פת, ויש שנהגו אף לבשל מאכל מיוחד לסעודה זו.

מקורות:

משנה ברורה סי' ש ס"ק א. וראה שם שבשבתות הקיץ שאוכלים סמוך לערב, מי שקשה לו לאכול פת יכול לסמוך על אכילת מזונות או פירות.