עליה לקבר ביום השלושים כשחל בראש חודש

שלום לכבוד הרב,
אימי נפטרה ב ב' באב.האזכרה אמורה להיות ב א' באלול(ראש חודש).
נאמר לי שאפשר גם ב כ"ט גם עליה וגם גילוי מצבה או א'באלול אזכרה ועליה לבית עלמין ב ב' באלול.
מה יותר "טוב" לאימי.
להקדים ביום או לדחות ביום?

תשובה:

שלום רב,

יום האזכרה הוא כעבור שלושים יום, כלומר ביום ב' אלול הוא יום האזכרה.

לשאלתך מתי עולים לקבר כשהאזכרה חלה בראש חודש (לאלו הנוהגים שלא לעלות לקבר בראש חודש, או כשיום באזכרה חל בשבת), יש בזה מנהגים שונים, בגשר החיים הביא מנהג לעלות יום קודם, ומנהג לעלות יום לאחריו. כך שלי אין אפשרות לדעת מה יותר "טוב" לנפטר.

מה שברור הוא שהרבה יותר טוב עבורו, גם יותר מעליה לקבר הוא אם ילדיו יחזקו לימוד, צדקה ומעשים טובים, בפרט בשנה הראשונה, לעילוי נשמת הנפטר.

בשורות טובות