מתי יוצא השלושים לאחר החג

אבא של חבר שלי נפטר בתאריך ד בסיון מתי יש לקיים את אזכרת החודש

תשובה:

שבוע טוב.

יש לעשות את האזכרה עם עליה לקבר ביום ב' תמוז (5.7.14).

מקורות:

מאחר שחג השבועות סיים את השבעה. א"כ השלושים יום מסתיימים גם הם חמשה ימים לפני תום 30 יום מיום הפטירה. לכן יום השלושים אמור להיות ביום ל' סיון תשע"ד. אלא שמאחר שיום זה חל ראש חודש, ואין עולים לקבר בראש חודש, יש לדחות את העליה לקבר לאחר ראש חודש, כלומר ביום ב' תמוז תשע"ד. וראה בתגובות שיש חולקים.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמת. בשו"ת יביע אומר שם מביא חידוש בשם הנחלת שבעה, שהרגל מפסיק את האבלות רק ביחס לאבל עצמו, שהוא אינו חייב לנהוג אבלות כל השלושים מחמת הרגל, אולם, מה שנוגע לכבוד המת כמו הקדיש והאזכרה יעשה 30 יום לאחר הקבורה.