קבורה בחג השבועות

האם קוברים בחג השבועות?הכוונה ביום שלאחר ערב החג!מדובר בשתי ילדות בנות 10,תהא מנוחתן נכונה"אמן"!!!

תשובה:

שלום רב

ניתן לקבור מת ביום טוב, אולם חפירת הקבר ועשיית הארון והתכריכים יהיה על ידי גוי. עצם ההנחה בקבר נחלקו בה הדעות, והמיקל לעשות זאת על ידי יהודי אין מוחים בידו. הכיסוי בעפר יעשה על ידי גוי לכל הדעות.

שיהיו תמיד בשורות טובות ובילע המוות לנצח ומחה ה' דמעה מעל כל פנים, אמן.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' תקכו ומשנה ברורה שם ס"ק א – ו. מלאכות דאורייתא לא ניתן לעשות אלא ידי גוי, אולם לענין הנחתו בקבר הביא המשנה ברורה  שם שנחלקו הפוסקים ואין למחות ביד המיקל בדבר.