אזכרה של 11 חודש בשנה מעוברת

שלום רב
אבא שלי נפטר ב- כו בחשון, מתי עושים אזכרה של 11 חודש… השנה היה גם אדר א׳ וגם אדר ב׳… בגלל זה הבילבול…

תודה
מירב

תשובה:

שלום רב

אזכרה של 11 חודש עושים בכ"ו באלול, יש לעלות לקבר גם בכ"ו בתשרי, וראוי לעשות זאת גם ביום השנה ממש. בשאר שנים תמיד העליה לקבר בתאריך הפטירה. בשורות טובות.

מקורות:

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אזכרת 11 חודש היא תמיד לספרדים. אשכנזים עולים לקבר רק ב12 חודש ומכל מקום לענין זה אין הבדל וכולם שוים לטובה.

  2. שלום רב,
    אבא שלי נפטר בח' באדר ב' תשע"ד. לדעת הספרדים:
    1.מתי אזכרה של 11חודשים והשנה.?
    2. האם בשנת אבל מותר להיות בחוג שיש בו שירים כמו פילאטיס?

    תודה רבה
    שרית