האם ניתן לערוך אזכרה באיחור?

ב"ה

שלום,

הוריי גילו לתדהמתם כי מועד האזכרה השנתי של סבי ז"ל חלף (כ"ד אדר).

הם בגיל שכבר רושמים כל דבר ובכל זאת… )-:

האם בכל זאת לקיים את האזכרה באיחור במועד הקרוב ביותר האפשרי ?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

אכן חבל. יום השנה הוא יום דין לנפטר בו הוא זקוק למעשינו הטובים באופן מיוחד. אולם, בכל זמן שעושים דברים טובים לעילוי נשמתו זה מועיל לו ביותר, לכן אפשר בהחלט לקבוע יום בו ניגשים להתפלל לפני העמוד מרבים בצדקה ובלימוד תורה ועולים לקבר על כל הכרוך בכך.

בהצלחה