אמירת קדיש על דודה שהיתה נשואה לגוי

שלום רב
דודתי נפטרה לבית עולמה לפני כחודשיים ללא ילדים ונשואה לגוי בעוונותינו הרבים לכן באישור אימי אומר לעילוי נשמתה קדיש, בעיקבות מחלוקת פנימית במשפחה אימי אסרה עליי לומר על הדודה קדיש שוב, יודע אני כי יש ברשותי זכות לומר אבל לא מעוניין לפגוע באם שאלתי היא האם לכבד את דברי האם ו/או להמשיך לומר קדיש, יש במשפחה אחיינים נוספים שאומרים קדיש לעילוי נשמתה.
מבקש תשובה בהקדם
מועדים לשמחה ושבת שלום

תשובה:

מועדים לשמחה

נראה, שאם דודתך ידעה על חומרת האיסור להנשא לגוי [וכפי שאמך – אחותה יודעת מכך] אין צורך כלל לומר אחריה קדיש.

מקורות:

בשו"ע סי' שמה סעי' ה נאמר, שאנשים שפרקו מעליהם עול מצוות אין מתאבלים עליהם, וברמ"א סי' שמ סעי' ה הוסיף, שכך הוא גם לגבי מי שרגיל לעשות בתמידות עבירה לתיאבון, ואף על פי שכיום המנהג הוא להתאבל על הורים חילונים משום שבדרך כלל הם שוגגים ואינם יודעים אודות החיוב לשמור מצוות, כאן שמדובר בדבר הנעשה במזיד ומתוך ידיעה אין צורך כלל להתאבל אחריה, כ"כ בשו"ת שבט הלוי סי' ריג. וממילא אין חיוב לומר אחריה קדיש. אף על פי כן, אם אמך מסכימה לכך מותר לך לומר קדיש לעילוי נשמתה.