עלייה לקבר בחודש ניסן

שלום רב,
אבי נפטר בכ"א אייר ה'תשע"ג.
כיוון שהשנה היא שנה מעוברת הבנו שצריך לעלות לקבר וכן לערוך לו אזכרה גם ב 11 חודש, ב 12 חודש וביום השנה (לפי מנהג הספרדים).
האזכרה של ה 12 חודש יוצאת בשביעי של פסח ויש לי שתי שאלות –
1. מתי יש לערוך את האזכרה?
2. מתי יש לעלות לבית העלמין במקרה זה?
קרוב משפחה אמר לנו שצריך לעלות לבית העלמין בערב ראש חודש ניסן, אולם תאריך זה יוצא 8 ימים לאחר העליה של ה 11 חודש (כ"א אדר ב'). האם זה נכון ויש צורך לעלות שוב לבית העלמין בהפרש של 8 ימים?

תשובה:

שלום רב.

מנהג יוצאי מרוקו שלא לעלות לקבר בחודש ניסן. אם אתם מקפידים על כך, נראה שאפשר לוותר הפעם על העלייה הזו, ובמקומה לעשות לימוד בבית עם קדיש ותפילות, שכן עיקר העלייה לקבר היא ביום הפטירה – באייר. אולם, אם אינכם מקפידים על מנהג זה, תוכלו לעלות למחרת היום באסרו חג של פסח.