קציצת ציפורניים והעברת שיער הגוף בתוך שלושים

שלום

אבי ז״ל נפטר לפני כשבועיים.
האם מותר לאישה לקצוץ ציפורניים ולהוריד
שיערות מבית השחי וברגליים?

תשובה:

שלום רב.

קציצת צפורניים אסורה גם בנשים, מלבד אשה הזקוקה ללכת לטבילה במקוה. אולם, מותר לאבל לקצוץ את השיניים בפיו או בידיו ללא כלי. לענין הסרת שיער בגוף יש שהתירו באשה נשואה כדי שלא תתגנה על בעלה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ש"צ סעי' ז, וראה שו"ת שבות יעקב ח"ג סי' ק, שאף מותר להתחיל לחתוך מעט בכלי ולסיים בפיו. עלל ההיתא לאשה שחל יום טבילתה בתוך השלושים לקצוץ את צפורניה, ראה רמ"א שם. על העברת שיער הגוף ראה דרכי משה שם בשם הרמב"ן, וראה עוד בס' פני ברוך עמ' קצט.