אזכרה בשנה מעוברת

כבוד הרב שלום רב,.
אני מבקשת לדעת בבקשה,
בעלי נפטר ב-30/03/2013 יט׳ ניסן תשע״ג
ונקבר למחרת ב-31/03/2013 כ בניסן.
נא עדכנו אותי באיזה תאריך אערוך לבעלי אזכרה ומתי אעלה לבית העלמין. תודה רבה גילה.

תשובה:

שלום רב.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער.

האזכרה תערך בי"ט בניסן, באותו יום יש גם לעלות לקבר. יש נוהגים שמלבד זאת עולים לקבר בשנה זו גם בי"ט באדר ב [12 חודש לאחר הפטירה] אולם, ללא ספק עיקר האזכרה היא בניסן. מנהג הספרדים שעולים לקבר גם ב11 חודש לפטירה, בשנה זו, זה יוצא בי"ט באדר א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב
    תודה על המענה שקיבלתי ממך מיום יב' באדר.

    מאחר ואנחנו ספרדים קיימנו את אזכרה 11 חודש לבעלי המנוח, בביתי השבוע בערב יום ג'-יח' באדר א' (18/02) ולמחרת בבוקר עלינו לבית העלמין (יום ד יט באדר א').
    -מעבר לנ"ל, אני מבקשת לבדוק מתי בדיוק יוצא יום השנה-12 חודשים
    כלומר-מתי עלי לעלות שוב לבית העלמין ?
    האם בבוקר של יום שישי יט' אדר ב' (21/03) ?
    או
    האם בבוקר של יום שישי יח' בניסן (18/04)? -כי יט' בניסן יוצא שבת.

    ושאלה נוספת – מאחר ואנחנו ספרדים-מרוקאים אנחנו לא עולים לבית העלמין בחודש ניסן (והשנה זה יוצא חול המועד)- אז מה עלי לעשות?

    -נא בבקשה תבדקו בשבילי ותנחו אותי מה עלי לעשות כדי שלא אטעה.

    תודה רבה
    גילה

  2. יום השנה נקבע בתאריך הפטירה גם בשנה מעוברת, כלומר בי"ט בניסן. אולם, כיון שבלאו הכי לא תוכלו לעלות ביום הפטירה, ומדובר בשנה מעוברת בה רבים נוהגים לעלות גם ביום ה12 חודש, נראה שתוכלו להקדים את העליה לקבר לי"ט באדר ב.