תפילין בבית הקברות

אני רוצה לעלות לקבר של סבא וסבתא שלי ואני רוצה להניח תפילין לעילוי נשמתם.

מותר להניח תפילין בבית קברות?

תשובה:

שלום רב,

אכן קלעת לדברים הטובים שהם בודאי זכות גדולה עבור הנפטרים. אבל בבית הקברות עצמו אסור להניח תפילין כפי שנפסק בשו"ע (יו"ד סי' שסז סעי' ב') משום "לועג לרש" כלומר, מאחר שהנפטרים היום נשמותיהם נמצאים בעולם האמת, שם הם יודעים להעריך נכונה את הערך הגדול של קיום מצוות, אלא שמאוחר מדי בשבילם להוסיף לעצמם מצוות. ולכן יש איסור כאילו ללעוג להם ולהסתובב עם מצוות בבית הקבורות כמו תפילין, ציצית, וכד'.

אבל בהחלט ראוי להניח תפילים לעילוי נשמתם בבית הכנסת וכד'. ואם תרצה להוסיף עוד לעילוי נשמתם תקפיד להניח תפילין בכל יום, אין לך מושג איך הם יעריכו את זה.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כבר תקופה ארוכה שאני זוכה להניח תפילין כל בוקר.

    כתבת "ולהסתובב עם מצוות בבית הקבורות כמו ציצית, וכד'."
    אסור להיות עם ציצית בבית קברות???

  2. נהדר, כך לא אפסיד מצוות ציצית.

    אולי אפשר להניח תפילין לא על הקבר עצמו אלא באזור הסככה, איפה שיש כיסאות ושולחנות שמביאים את הכיבוד לסעודת המצווה?

  3. יתכן שאפשר. אבל לא מקובל להניח שם תפילין. אין צורך להניח תפילין בבית הקבורות לעילוי נשמות הקרובים. ניתן לעשות זאת בבית הכנסת.