שמיעת מוזיקה בשנת אבל

שלום וברכה לרבנים החשובים ויישר כח גדול

רציתי בבקשה לשאול

אימי נפטרה לפני חודש +

הילדים וגם אשתי מאוד אוהבים לשים מוזיקה בבית
אם לפני שינה להשכבת הילדים
ואם בער"ש או במוצ"ש וכן סתם ביום רגיל

האם אני צריך לכפות עליהם שלא ישמעו כאשר אני בבית ?

יש לציין כי מוזיקה היא חלק אינטגרלי מהווי הבית

בררכה
ובכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

נראה, שאם האשה או הילדים מפעילים מוזיקה בחדר אחר כשאינם מצויים יחד איתו והוא שומע, יש מקום להקל, בפרט לצורך הילדים, אולם אם הם יושבים יחד ונהנים מכינוס משפחתי חורפי ונעים… ודאי אין להדליק שם מוזיקה.

מקורות:

ראה ס' דברי סופרים ח"ב סי' שצא העמק דבר ס"ק ז בשם הבית מאיר, שאדם ששכנו מנגן אינו חייב לצאת מביתו כדי שלא להנות מהמוזיקה, וכמו כן מותר לאדם להכנס לבית חברו כאשר מנגנים שם כשהוא נצרך לדבר מה, כיון שעיקר האיסור הוא להכנס לבית השמחה ולא כשהדבר בא מאליו שלא על ידי מעשה.