אזכרה באדר בשנה מעוברת

אבא נפטר בי"ד אדר תשע"ג- ביום פורים.
האם יש מנהג לקיים שבת משותפת לכל האחים בשבת של 11 חודש (השנה זה י' בשבט)?
האם עולים לבית העלמין גם ב- 11 חודש (שבט), גם ב- 12 חודש (אדר א') וגם ביום הפטירה-יום פורים(אדר ב')?

תשובה:

שלום רב.

אין מנהג של שבת משותפת. את העלייה לקבר אכן ראוי לכתחילה לקיים בשלושת המועדים, כאשר לא ניתן לעלות בשלושתם סדר הקדימה הוא כדלהלן: א. למנהג הספרדים באדר ב ולמנהג האשכנזים באדר א. ב. בשני האדרים. ג. ביום ה11 חודש.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן.