השתתפות באירועים לאיש ציבור בשנת אבל

שלום לכם
האם אבל -( שהוא בתפקיד ציבורי בכיר)-על אביו יכול להיות נוכח באירועים שהוא מוזמן אליהם?

תשובה:

שלום רב.

א. אירועים שאינם של שמחה, כמו כנסים הרצאות וכיוצא בזה אין כל איסור להשתתף. וראה עוד כאן.

ב. ההשתתפות בחתונה אסורה, אך יש שהתירו לבוא בשעת החופה – קודם הסעודה – ויש שאסרו אף בזה ולא התירו אלא לעמוד בריחוק מקום.

ג. מותר לאבל להגיע לשמחת בר מצוה או פדיון הבן וברית מילה שלא בשעת הסעודה ושלא בשעת הריקודים.

מן השמים תנוחמו.

מקורות:

ב. השו"ע יו"ד סי' שצא מיקל בכך והרמ"א שם מחמיר.

ג. גשר החיים, הובא בס' פני ברוך עמ' רכב. וראה שם עמ' רכג שיש שהתירו להשתתף בסעודת בר מצוה אלא שאין המנהג כמותם.ומכל מקום אפשר שבמקום הפסד תוכל לסמוך על שיטות אלו.