ממתי מותר לדון על הירושה

מתי לפי ההלכה/המנהג מזמן הפטירה יכולים לדון בירושה?

תשובה:

שלום רב.

מיד בשעת הפטירה היורשים יורשים את הירושה. יש אומרים שגם צריכים לברך על כך. לא מבואר בפוסקים האם ניתן לדון על כך בזמן השבעה, אבל מסתבר שאסור לדון על הירושה כשם שאסור להרבות בדברים אחרים.

מקורות:

ראה חכמת אדם סי' שפא דברי סופרים סק"ג. ושם נראה כי מיד עוד בשעת האנינות יש לברך. (ראה עוד בתשובות והנהגות (ח"ב סי' קמ) שדן מדוע לא נוהגים לברך שהחינו על הירושה). לגבי ריבוי שיחה בשעת האבלות ראה ברמ"א סי' שפא.