השתתפות אבל בברית מילה

שלום וברכה,
הנני נמצאת בשנת אבל על מותו של אבי היקר. לדודי נולד נכד. האם מותר לי להשתתף בברית המילה של נכדו או שלא? כמו כן האם מותר לי להיות נוכחת בסעודת המצווה שאחרי או לאו?

תשובה:

מועדים לשמחה.

בענין השתתפות אבל בבית מילה:

אסור לאבל על אביו או על אמו להשתתף בסעודת הברית. אבל בברית עצמה מותר להשתתף.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מנהג הספרדים לגבי ברית מילה יעויין בספר חזון עובדיה על אבלות חלק ב' (עמוד שנא) ובספר מאור ישראל על הש"ס חלק א' (עמודים שכח-שכט). ועיין בחזון עובדיה (שם עמוד שנב) שהוא הדין לגבי פדיון הבן, ע"ש.

    לגבי מנהג האשכנזים יעויין ברמ"א יורה דעה (סימן שצא סעיף ב). אמנם מותר להיות נוכח בברית או בפדיון הבן שלא בשעת הסעודה וכמו שכתב בגשר החיים חלק א' (פרק כא סעיף ח אות ה). וכן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק פט סעיף כז).