תיקון נפטרים

שלום,
1. אבי נפטר בב' בניסן השנה, רציתי לדעת מה זה "תיקון נפטרים", האם מומלץ לעשות זאת?ואם כן היכן?

2. סבתא של בעלי במצב לא טוב והרופאים אומרים שנותר רק להתפלל, במידה והמצב יחמיר, האם מותר לי ללכת להלוויה שלה? מכיון שאני בשנת אבל על אבי ז"ל.

תשובה:

שלום רב.

1. ישנו סדר שלם של תיקון נפטרים שתיקן הרב יהודה פתיה זצ"ל (ואף כתב כי על ידי תיקון זה ודאי יכנס הנפטר לגן עדן), אך קשה לעשותו לבד, הרב דוד בצרי שליט"א עורך מדי פעם תיקון זה לנפטרים, והוא אף חיבר ספר 'תפילה לדוד – תיקון נפטרים' ובו מובא כל סדר התיקון. באופן פרטי חשוב מאוד ללמוד משניות במנין לעילוי נשמת הנפטר ויש בזה תועלת גדולה מאוד לנשמתו.

2. בעזרת ה' שהכל יהיה בסדר ולא תזדקק לשאלה זו, במידה וכן, יהיה מותר לך ללכת ללוויה אף שאתה בשנת אבל על אביך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

18 תגובות

  1. ומה עם אמירת קדיש אם האבא נפטר השנה צריך לדאוג לאמירת קדיש זה הדבר הראשון, אח"כ לימוד משנה אותיות נשמה, אח"כ להוסיף צדקה ומעשים טובים של בני המשפחה. ואח"כ התיקון יכול להועיל…

  2. נ.ב הרב יהודה פתיה בעצמו כותב כך במנחת יהודה שהעיקר להרבות בתפילה לבקש רחמים על הנפטר, וכל התיקון נפטרים שלו בנוי ומבוסס על כך. כי לא מצינו שום ראיה לתיקון שהוא המציא לא בקדמונים ולא בזוה"ק וכו' , אלא הוא הנה את התיקון על היסוד של להרבות זכויות , תפילה ותחנונים לטובת הנפטר.

  3. מה רבי יהודה פתיה אמר שצריך לעשות איזה תיקון כדי שהנפטר יהיה בגן עדן?
    ואם הנפטר בגן עדן כבר? ואפשר להביא שמות שעדיין בעולם הזה?

  4. תמיד יש מקום לעלות עוד ועוד, וכל מעשה שעושים לעילוי נשמתו או אפילו לא במישרין, אלא כל מעשה שהצאצאים עושים בעולם הזה גורם עלייה לנשמה בעולם הבא. אין עליית נשמה לאנשים חיים… הם צריכים לעבוד…

  5. ופסוק תהילים עד כמה זה עוזר?
    וקראתי שיש תיקון של הרב יהודה פתיה שזה יביא את הנפטר לגן עדן (אפשר כמה שמות)
    אתה יודע מה צריך לעשות מה הוא אומר?

  6. כל אדם יש לו זכויות שמחמתם הוא יכנס לגן עדן. אבל חשוב לומר גן עדן זה לא משהו מוחלט של כן או לא.. על כל עבירה שלא חזרו עליה בתשובה נענשים, ועל כל מצוה מקבלים גן עדן, אלא שכל זכות גורמת לעוד עלייה ועוד כפרה ועוד נחת רוח, וכו'.

  7. כן אבל אם הנפטר עשה איסור כרת של חילול שבת אין לו חלק לעולם הבא
    אז מה יעזור העילוי נשמה?
    ומה יותר גרוע החטאת הרבים(צניעות) או חילול שבת

  8. כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא. גם מי שחילל שבת, יענש על חטאו זה הרבה, זה ברור, אבל גם יקבל שכר על מצוות שכן עשה. למשל חסד צדקה וכו'.

  9. זה לא נכון. כמו כן, במציאות של היום רבים מהחילונים הם בגדר תינוקות שנשבו, או לכל הפחות יש הרבה לימוד זכות עליהם.

  10. הם לא בגדר תינוקות שנשבו כי הם יודעים שצריך לשמור שבת לומדים תנך בבית ספר יודעים שזה חשוב
    וגם זה לא הגיוני שהשם לא ייתן להם לדעת.
    ואם הם לא יודעים כנראה שאין להם זכות
    צריך זכות בישביל לדעת את האמת
    רשום מעל 11 פעמים מחלל שבת מות יומת ועוד הרבה איסורי כרת
    מה השם שקרן חס ושלום הוא כותב ולא מקיים מה הוא יוותר לכולם בלי שעשו תשובה אין דבר כזה
    וגם רשום בשולחן ערוך שמחלל שבת הרי הוא כגוי לכל דבר לא מצרפים אותו לשום דבר שבקדושה

  11. הכל נכון, אבל קשה לדון אדם שהורגל בחילוניות ומעולם לא הורגל בשמירת מצוות. על כל פנים אנחנו נלמד זכות ובעזרת ה' גם משמים תהיה כפרה.

  12. היות ויש בזה שיטות ומחלוקות ודיעות, למי יש חלק לעולם הבא ואיזה חלק, אני הייתי מציע כדברי רבי נחמן מברסלב – לא להכנס לזה כי זה לא בשכלנו להבין דברים עמוקים כאלו רק לסמוך על חכמים ולהאמין שאפשר לתקן ואין ייאוש בעולם כלל ועוד אמר רבינו הקדוש שבעולם הנשמות יש אפשרות לצדיק לתת מלבושים לנפטרים… אז בוא נתמקד בדברים ובהלכות למעשה ולא בדיונים שאין לנו השגה בהם. אחרי הכל מקובל להלכה שכל יהודי יש לו חלק לעולם הבא – איך ולמה ? תשאירו לחשבונות שמים !
    באהבה ברסלב מאיר

  13. אני לא ממציאה אני אומרת מה שרשום או שזה נכון או שזה לא נכון!
    כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא זה שלכל אחד שנולד יש לו את הכרטיס לעולם הבא והשם הכין לו את החלק שלו ואם הוא עושה עבירות ואיסורי כרת אז הוא מאבד את הכרטיס
    ולכל אחד השם נותן הזדמנות שיעור תורה דיסקים ועוד הרבה אין דבר כזה שהוא לא יודע זה שהוא לא רוצה לדעת זה לא הגיוני שהשם לא ייתן להם לדעת
    על מה שרשום במפורש אי אפשר להתווכח
    מחלל שבת מות יומת והמחטיא את הרבים אין לו חלק לעולם הבא(רמבם)
    אם הם שבו מדרכם הרעה וחזרו בתשובה אז יש להם עולם הבא אם הם לא חזרו אז לא!