האם אפשר להשתתף בסעודת בר מצווה בשלושת השבועות

שלום
אנחנו מעדות המזרח והוזמנו ע"י קרוב משפחתי שאינו שומר תורה ומצוות להשתתף בחגיגת בר מצווה לבנו האם מותר ללכת?
אציין שזה יכול לגרום לפגיעה גדולה אם לא נלך.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

כאשר הבר מצווה נעשית במועד שהילד נהיה בן שלש עשרה מותר לקיים סעודת בר מצווה בשלושת השבועות גם לבני עדות אשכנז וכל שכן לבני עדות ספרד, אמנם האשכנזים מקפידים שלא להשמיע בה שירים, וכאשר הבר מצווה לא נערכת במועד שנהיה הילד בן י"ג גם הספרדים נוהגים שלא להשמיע מוזיקה בסעודה. אמנם מותר להשתתף בשמחה בה לא מקפידים על כך לבני עדות ספרד, אך לא להשתתף בריקודים.

מקורות:

ילקוט יוסף סי' תקנ"א סעיף ו', וראה גם בפסקי תשובות סי' תקנא ס"ק יג שאף המקילים בשלשת השבועות כתבו להחמיר בתשעת הימים.