קבלת שבת מוקדמת

שלום רב,

בהמשך לתשובתכם בעניין קבלת שבת מוקדמת : ציינתם את השיטות לפיהן האישה איננה נגררת אחרי האיש, ולפי זה, אין היא מחוייבת לקבל שבת בפלג המנחה אלא בזמן הד"נ או קודם לכן. קבלה זו תהיה מן הסתם מדין תוספת שבת.

לגבי הבעל – קבלת השבת המוקדמת נעשית עם תפילת ערבית, והיינו כר' יהודה הסבור שהלילה מתחיל מפלג המנחה. בשל כך מקפידים להתפלל מנחה לפני פלג, כדי שלא יהיה תרתי דסתרי.

השאלה היא האם במקרה שכזה, הבעל חייב לקבל את השבת כבר בפלג המנחה (שהרי לר' יהודה מדובר בלילה), או שיכול לקבל את השבת בזמן הנוח לו (גם מעט אחרי פלג המנחה), ואז להתפלל קבלת שבת וערבית (בהנחה שהתפלל מנחה לפני פלג המנחה)?

תודה רבה
ושבת שלום

תשובה:

שלום רב.

אינו חייב לקבל את השבת דווקא בפלג המנחה, אלא מפלג המנחה ואילך יכול לקבל את השבת מתי שירצה לאחר שהתפלל מנחה לפני פלג המנחה כדי שלא יהיה תרתי דסתרי כפי שציינת.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רס"ג סעיף ד'.