אם צריך להשאיר חוט ארוך בציצית

שלום,

קניתי טלית קטן ולפי מה שהבנתי בכל צד מהארבע כנפות יש 8 חוטים וצריך שאחד מהם יהיה ארוך יותר מכולם, הבעיה היא שזה מפריע כי החוט עצמו (בכל אחד מהארבע צדדים) מאוד ארוך ומפריע האם אפשר לקצר אותו קצת???

תשובה:

מועדים לשמחה.

אין צריך שיהיה חוט אחד ארוך, ואף יש הסוברים שלכתחילה יש להשוות את כל החוטים שיהיו באותו אורך שכך הוא יותר נוי לציצית, ולכן אפשר לקצר את החוט הזה ולהשוותו לשאר החוטים, ולכתחילה יש לקצרו בשיניו.