עלייה לציון של צדיק בחודש ניסן

שלום כבוד הרב,
האם בחודש ניסן אפשר לעלות לקברי צדיקים?

תשובה:

שלום רב.

אף שיש הסוברים שאין עולים לבית החיים בחודש ניסן מפני שהם ימי רחמים, נוהגים להקל בזה יותר בקברי צדיקים להתפלל ולבקש שיהיו מליצי יושר עלינו.

מקורות:

בקב הישר פרק פח כתב וזה לשונו: אבל אין המנהג בניסן לילך על בית החיים להתפלל על הקברים ולומר תחנונים כמו בשאר הימים כדי שיהיה החודש ניסן כולו קודש' ע"כ. ומשמע שאין עולים כלל לבית קברות בחודש ניסן, אמנם רבים נוהגים לעלות כמו שהעיד בשו"ת דבר יהושע חלק ב' סימן פ' וכן כתב בגשר החיים פרק כ"ט אות ה' וכן העיד בארחות רבינו עמוד ש"ה שהסטייפלר התיר ללכת לקברים בחודש ניסן,

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בכל בוקר בסיום תפילת שחרית אני מתפללת על כלל עם ישראל ולבריאות כל בני משפחתי. האם אפשר לעשות זאת גם בחודש ניסן?

    תודה רבה

  2. מנהג יהודי צפון אפריקה שלא ללכת בחודש ניסן, אבל רוב הקהילות בארץ ישראל הולכים ואין צורך להקדים כך מבואר בס' גשר החיים.