אמירת תהלים בשבעה

שאלה לכבוד הרבנים שליט'א
רציתי לדעת האם אשה אבלה תוך השיבעה יכולה לומר פרקי תהילים

תודה

תשובה:

שלום רב.

נוהגים להקל באמירת פרקי תהלים בימי השבעה, אך יש להשתדל לאומרם בדרך תפילה ובקשה והתעוררות לתשובה.

בשורות טובות.

מקורות:

יעוי' במשנה ברורה סי' תקנ"ד סק"ז לענין תשעה באב שהקל לומר תהילים במנחה, וע"ש בשעה"צ בשם הדרך החיים, ובאבילות נוהגים להקל בזה יותר ר' בדברי סופרים אבילות פרק כ"ז סעיף נ' שהביא הרבה פוסקים בזה, והסיק שהמנהג להקל. ובילקוט יוסף הלכות אבילות סי' כ"ב סעיף ו' כתב שלכתחילה אין לומר פרקי תהילים אלא אם כן הם פרקים שאינם מביאים לידי שמחה כדוגמת 'על נהרות בבל' ועוד, רק אם יש חשש שיבואו לידי דיבורים בטלים יש להתיר אמירת כל פרקי התהלים בדרך תפילה ובקשה.