כשרות פריביוטיקה

הרב שלום פרוביוטיקה בכשרות רבנות נצרת עלית מופיע כאבקה שמערבבים במשקה או מאכל האם ניתן לקחת או שיש לקחת רק בכשרות מהודרת , למוצר קוראים ביו בליס קיד של חברת סופרב supherb והוא רשום כחלבי. תודה

תשובה:

שלום רב.

המוצר אינו חלבי גם אם כתוב חלבי. יש בזה חידקים חלביים שלפי ההלכה זה פרווה לחלוטין. המפעל מקבל את החיידקים מחו״ל. בכשרות  של הכk. דיברתי איתם והסברתי להם מדוע זה לא חלבי. רק משרד בבריאות בשביל לבטח את עצמו מפני תביעות לאלה שרגישים ללקטוז מחייב לכתוב חלבי. אבל המוצר פרווה. ומותר לאכול כתזה עם בשר!!!לדעתי המוצר כשר למהדרין.

יום טוב ומבורך הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם ידוע לך על אותו מוצר של חברת LIFE שמיוצר עבור סופר פארם גם עם ההכשר של רבנות נצרת עילית וכתוב חלבי
    תודה רבה