אבילות על סבתא לפני הקבורה

דחוף ביותר!!
לצערי,סבתי,אם אבי,נפטרה היום, ההורים שלי יגיעו בעז"ה לארץ מחר אחרי הצהרים ויקברו אותה בלילה (11).
יש מחר לחברה טובה מאוד חתונה ואני יודעת שהיא מצפה לראותי,חשבתי רק לקפוץ למעט זמן שתראה אותי.
רציתי לדעת אם חלים עליי איזה שהם דיני אבלות או משהו בסגנון.. ומה עליי לעשות..?
תודה רבה מראש!!

תשובה:

שלום רב.

כל עוד לא נקברה הסבתא לא חלים דיני אבילות כלל ומותר לך ללכת לחתונה.

לאחר מכן, בפני האבלים יש לנהוג קצת מנהגי אבילות עד השבת (לא להתרחץ בחמין אלא בפושרין), ושלא בפניהם ניתן להקל בזה.

בשורות טובות.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שע"ד סעיף ו' ברמ"א שם, ור' גם בשו"ת יביע אומר ח"ד יו"ד סימן ל"ה במנהג להקל בזה שלא בפני האבלים.

ובערך ש"י על יו"ד סי' שע"ד כתב שכל דין זה של כל המתאבל עליו מתאבלים עמו מתחיל רק מזמן הקבורה ולא מזמן המיתה, ועי' מה שכתב הפתחי תשובה שם סק"ד.