חשש שעטנז בחליפות של חברות גדולות

רציתי לשאול אם יש חשש שעטנז בחליפות של חברות גדולות כמו zara, castro וכו'
זכור לי ששאלתי פעם איזה דיין והוא אמר לי שחברות גדולות לא לוקחות סיכון וממילא אין שום חשש שעטנז.
בכל זאת רציתי לדעת מה ההלכה ומקורות . תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אין טענה זו הגיונית, כיון שחברות אלו אינם מייצרות את בגדיהם רק לציבור שומרי התורה והמצוות, ומשום כך אין לסמוך על חזקה זו, כי אם יש לבדוק כל חברה לגופה באילו חומרים היא משתמשת, ואם היא עושה בדיקות מדגמיות לבגדיהם.

ניתן לראות כאן את רשימת הבגדים הצריכים בדיקה, ומספרי טלפון לברורים בנושא זה.