טפטוף מים מנטילת ידיים

שלום,
אני עושה נטילת ידיים במקלחת אין שם שירותים .. הידיים רטובות לא מנגבת .. יוצאת מהמקלחת לחדר שלי ושם אני אומרת את הברכה של הנטילה. הידיים רטובות ומטפטף טיפות מים על הרצפה בחדר .. האם מותר שיטפטף מים על הרצפה? (מבחינת הטומאה) תודהההה

תשובה:

בנטילת ידים כשקמים בבוקר (בלבד!) אם הנטילה היא 4 פעמים על כל יד לסירוגין אין מניעה מבחינת הטומאה שהמים מטפטפים, אם נוטלים רק 3 פעמים על כל יד, לכתחילה יש להקפיד במידת האפשר שלא יטפטפו מים על גבי הרצפה.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' ד' ס"ח שמבואר שם שנטילת ידים שחרית צריכה להיות לתוך כלי, ולא על גבי קרקע משום הרוח הרעה שיורדת למים, ונחלקו הפוסקים אם כשמערים 3 פעמים על כל יד אם אין רוח רעה על המים שעל הידיים וכן דעת רוב הפוסקים, ולכן אין מניעה אם יטפטפו, אולם במשנ"ב הביא דעת הגר"א שרק עירוי נוסף על הידיים מוריד את הרוח רעה גם מהמים ומשום כך יש להקפיד לשיטתו שלא יטפטפו לריצפה.

שאר נטילות הידיים שבמשך היום ברובן אינן מחמת רוח רעה ואין בעיה אם המים מטפטפים.