הנחת תפילין לפני ברכת התורה

לפני שאני מניח תפילין אני תמיד נוטל ידיים וכשאני מניח את התפילין על האצבע אז אני מברך "וארשתיך לי לעולם"… עכשיו אני מגלה שבכלל אסור לי אם לא קראתי את ברכות השחר, זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

אכן ראוי שלא לומר פסוק זה (וכן פסוקים אחרים הנאמרים בעת עטיפת ציצית 'ברכי נפשי' ועוד) לפני אמירת ברכת התורה.

מקורות:

שו"ת באר משה חלק ח' סימן מ"ח, וכפי שפסק הרמ"א סי' מ"ו סעיף ט' לענין פסוקי תחנונים.