יארצייט לבני משפחה רחוקים

שלום כבוד הרב

יום היארצייט למי מיועד חוץ מאבא ואמא .
עד לאיזה יחס קרבה יש להתיחס אח אחות דודה בת דודה קרובה או רחוקה.
אם אני רוצה לכבד מישהוא או מישהי שיש לי סנטימנטים אלהם או כאלו שעזרו לי. אני יכול לעשות להם יארצייט בתאריך הפטירה שלהם?

תשובה:

שלום רב.

מצינו בפוסקים מנהג של יארצייט גם לגבי סביו מצב האב או האם אם בניהם כבר לא בעולם. וכן מצינו ענין זה ברבו של אדם, וכן ניתן להתאבל על כל אדם שמרגישים אליו קרבה ביום השנה לפטירתו, ויש בזה עילוי גדול לנשמתו, אך אין לו זכויות של יארצייט לענין תפילה לפני העמוד וכדו'.

מקורות:

לענין זקנו כך הביא מטה אפרים דיני קדיש שער ג' סעיף יד, וכך ציווה הנתיבות לבניו בצוואתו שיקיימו יארצייט על זקנם.

לענין רבו, יעוי' במ"ב סי' תקס"ח ס"ק מ"ו בשם השל"ה שטוב להתענות ביום זה.

ושיש תועלת בתענית ביום השנה לכל אדם כך מבואר במעבר יבק שפתי רננות פכ"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום עליכם,
    שאלה , יארצייט של אחות, לא היו ילדים ואבא נפטר, בתור אח, מתי עליי להתחיל לומר קדיש כאשר היארצייט ביום חמישי