זמן קריאת שמע, לתת עגיל לחבר

1}ממתי עד מתי אפשר לקרוא ק"ש?

2}מותר להביא לחבר עגיל? הוא עונד עגילים ואני לא ויש לי וזה ישמח אותו מותר לי להביא לו?

תשובה:

שלום רב.

1) תחילת זמן קריאת שמע היא פרק זמן בין עלות השחר לבין הנץ החמה. כדי לדעת את הזמן המדויק יש להסתכל בלוחות השנה (אפשר גם באינטרנט). סוף זמן קריאת שמע הוא בסוף השעה השלישית של היום, לפי שעות זמניות. בפועל, זה יוצא כעת באזור תשע ורבע בבוקר (לפי השיטה המקלה והמקובלת יותר), ושוב, יש לפנות ללוחות השנה בשביל הזמן המדויק.

2) אילו הייתה השאלה אם מותר לענוד עגילים, הייתי בהחלט ממליץ שלא לאמץ מנהג זה, מפני סמל ההשתייכות שיש בדבר. ייתכן שיש בכך גם משום איסור של "חוקת הגויים", ללכת בחוקותיהם של אומות העולם בעניינים של לבוש, שאינם דרכי ישראל.

בנוגע לשאלה אם נכון לתת את העגיל לחבר, התשובה תלויה באיזו תועלת תבוא מזה. אם התועלת היחידה שתצא מכך היא שיהיה לו עוד עגיל לענוד, ההמלצה עומדת במקומה: אין לנו עניין לעודד ענידת עגילים. ההכרזה ("statement") של עגיל אינה הכרזה התואמת את רוח התורה והיהדות, ועדיף להתרחק ממנה. אולם, אם תוכל להשפיע על חברך להתחזק בקיום תורה ומצוות דרך מתן העגיל — לדוגמה: "יש לי בשבילך עגיל יפה במיוחד, אבל זה יהיה רק לבית הכנסת בשבתות" (או משהו בסגנון), אז הדבר מותר ומומלץ.

בהצלחה רבה!

0 replies on “זמן קריאת שמע, לתת עגיל לחבר”