זמן עמידה מהשבעה

ב"ה
שבוע טוב
רציתי לדעת מה הדין: אם יושבים שבעה מיום א' מתי קמים?
תודה

תשובה:

בערב שבת לפני הדלקת נרות.

מקורות:

עי' דברי סופרים (קיצור דיני אבילות) פרק מו

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במחילה מכבוד הרבנים לגבי המקרה שישבו שבעה מיום א'
    א.אם ביום א הנפטר נקבר לפני השקיעה ספירת שבעה כוללת יום א' לכן קמים ביום שבת ממש אחרי עלות השחר על פי הכלל מקצת היום כולו וכך
    השבעה מלאים ואם קמים בע"ש וגם לפני השקיעה חסר יום
    מה גם שבכל שמחה ושלא תקום צרה פעמים חייבת להיות שבת באמצע כידוע שהשבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבא.
    בשורות טובות.

  2. שוב אני מתנצל בפניכם מורי ורבותי דין שמחה ודין אבילות
    שלא תקום צרה פעמים כשם שמברך על הטוב והמטיב מברך דיין האמת כל שמחה ברית מילה שבע ברכות יש בתווך שבת גם באבילות נכון שלא מתאבלים בשבת לכן הכל בצינעה מחלפים בע"ש בגדים עליונים שטיפת פנים ידים ורגלים ובעלות השחר אומרים להם פסוקים לא יבוא עוד שמשך וכ"ו אם הם ספרדים ועדין יושבים יש זמן לתקן וזה מנהג שהוא דין יהי רצון שנזכה לבלע המוות לנצח ומחה השם דמעה מעל כל פנים כל טוב.

  3. תודה על ההערתך, אף אני לא נעלמו מעיני דברים אלו, אך כיון שדבר זה תלוי במחלוקת הפוסקים כפי שציין בספר דברי סופרים שהבאתי במקורות, סתמתי את הדברים כפי שנכתבו