לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נעליים לכבוד שבת

שאלה:

האם צריך לקנות נעליים מיוחדות לשבת?

תשובה:

מעיקר הדין אין צורך לקנות נעליים מיוחדות לכבוד שבת, אולם נעליים שנראות לעין כל שהינם נעלי חול [כנעלי ספורט המיוחדים לעשיית ספורט], אין לנועלם בשבת.

מקורות:

עי' שו"ת רב פעלים (או"ח ח"ד סי' יג) כתב שאין צריך להחליף נעליים לכבוד שבת, ואפשר להשתמש באותם נעליים של יום חול, ומ"מ נראה שרק נעליים שלא ניכר עליהם שהם של חול ועסקי חול, אולם נעלי ספורט וכד' שניכר עליהם שהם לעשיית דברים שאין לעשותם בשבת, אין ללובשם בשבת, כמו שמצינו כעין זה בחז"ל שאסרו ללכת בצורות מסוימות מפני שנראה כהולך לסחורה (עי' שו"ע סי' שה סט"ו)

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אכן, בזכותך בדקתי בכף החיים ואכן כך כתב (סי' רסב ס"ק כה), שהגם שמן הדין אין צורך להחליף מנעלים, מכל מקום יש בזה משום מידת חסידות.

  2. יש להעיר שבספר מעשה רב (סי' קמ"ז) כתב בענין בגדי שבת מנהגו להחליף מכף רגל ועד ראש בל יעדר דבר שלא להחליף (ובירו' שבת פ"ו ה"ב לאו אורחי' דבר נשא מיהוי לי' תרין סנדלין חד לחולא וחד לשובתא)