תרופה עם חלבון מן החי

שאלה:

אני לוקח תרופה בצורה וולונטרית לייעול דרכי העיכול. לאחרונה גיליתי שיש בה רכיב הבא מחלבונים הלקוחים מחזיר. האם מותר או אסור, והאם יש להקיש לשאלה לגבי ג'לטין?

תשובה:

לפי הבנתי הינך לוקח תרופה זו בצורה חופשית, דהיינו שלא על פי דעת רופא.

אינני יודע איזה סוג תרופה היא זו.

אם התרופה הינה תרופה שאין בה טעם כלל, והצורך לה הוא לצורך רפואי, יש להקל, [ראה בתשובתינו כאן, ובהשגת הרב שפיץ ובמה שנתבאר בקצרה בזה], אולם אם זו תרופה או שיש בה טעם או שאינה לצורך רפואי כלל רק לתוספת ויעול, הרי אין להשתמש בזה אם יש בזה מרכיבי חלבון חזיר, אלא אם כן יבררו בדיוק כמות החלבון [אם הוא פחות משישים, או שנעשה קודם לאפר שבמקום הדחק יש להקל ולסמוך כשיטות המקילות בג'לטין].