השתתפות בסעודת אזכרה בתוך שנת אבל

שאלה:

אנחנו בשנת אבל על אמא ע"ה.
בעוד כמה ימים יחול יום השנה לפטירתו של סבא (אבא של אמא).
האם מותר להשתתף בסעודת האזכרה? או שזה נחשב סעודת מרעים?
אציין כי לסבתא שתחי' חשוב שכל הנכדים יהיו, ובמיוחד אנחנו האבלים -הילדים של אמא ז"ל – הבת שלה שנפטרה לפני כמה חודשים.

תשובה:

שלום וברכה

אם הסעודה הזו תהיה סעודת מצוה, למשל יהיה שם סיום מסכת וכדומה, ודאי אין בעיה, בודאי אם אתם ספרדים.

אם אין סיום מסכת, תעשו לימוד משניות ותשתתפו בו, ואולי בכך גם יחשב קצת כסעודת מצוה, בפרט אם יאמרו דברי תורה ולעילוי נשמת הסבא.

בשורות טובות