חלב נוכרי משום שלום בית

שאלה:

אני מרוקאי, אשתי תימניה ונוהגים אצלה בבית לאכול חלב נוכרי ואבקת חלב
האם נכון וראוי עבורי "לבטל את המנהג" שלא לאכול על מנת להשרות שלום בית?
זה מפריע גם בדברים הקטנים של שוקולד שהיא רוצה לקנות ומפריע לי שהיא תביא הביתה כי אני שומר
ניסיתי לבדוק לגבי האופציה ההפוכה שהיא תשמור אך מרגיש שאין עם מי לדבר בנושא והיא מבחינתה שלה מותר ואין סיבה שבגלל שאסור לי גם לאסור עליה אלא להפך היא תשמח שגם אני אוכל לאכול איתה

האם על מנת לייצר שלום בית בנושא זה עליי להתפשר? האם מותר לי להתפשר בנושא זה?

תשובה:

שלום ידידי

ודאי אין טעם להקל בענין זה ואין לזה קשר עם מנהגים ועם עדות שונות.

אני לא רואה בזה בעיה של שלום בית, אם אשתך לא בשלה להחמיר בכך, אתה יכול להחמיר בעצמך, אני בטוח שאם תסביר באופן רגוע שאתה מעוניין להחמיר בזה לעצמך בלבד אשתך תכבד את זה, והיא לא תעלב כאשר אתה לא אוכל מזה.

כאשר אתה לא אומר שאתה מחמיר בכך, והיא קונה לך שוקולד מיוחד ומסתכלת בציפייה לראות איך תשמח ואתה מחמיץ פנים זה אכן לא מוצלח בכלל ואפילו מעליב מאוד, אבל אם היא יודעת מראש שכך היא ההנהגה שלך, היא תכבד את זה, היא לא תקנה לך כזה שוקולד, לא חסר שוקולדים מהודרים, ובמידה והיא תקנה לעצמה, היא תיקח בחשבון מראש שהיא אוכלת את כל החבילה לבדה מהחל ועד כלה, לא נורא כל כך…

באופן כללי יש לדעת, שמעבר לשאלת החלב נכרי, אין כשרות מהודרת לכאלו מאכלים, ומאוד כדאי להקפיד לאכול מכשרויות מהודרות יותר.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. היי תודה רבה על התשובה זה אני כותב השאלה,
    האם זה נכון גם למאכלים שיש עליהם כשרות אך עם תוספת של אבקת חלב נוכרי / חלב?
    האם יש איזושהי צורה להקל בנושא? גם אם היא לא מקבלת את זה שאני לא יכול לאכול

  2. ידידי היקר, אם היא לא מקבלת שאתה לא אוכל סימן שלא דיברתם נכון על הענין!
    זה שחלב נכרי אסור זה שולחן ערוך.
    זה שיש היתר דחוק בחלב תעשייתי, וראוי לכל אדם להחמיר בכך, זה דבר פשוט בכל הפוסקים.
    אתה לא מבקש ממנה להחמיר זה גם ברור, אבל למה לא הגיוני שאתה מחמיר בכך? היא זקוקה למקורות? תראה לה באתר דין.
    כל החכמה זה לדבר ברור נעים ונחמד, ואז הכל מובן.
    היא כנראה מקבלת תחושה שהמצאת משהו, אז תראה לה שזה לא כך.

  3. אין "קולות" מיוחדות לתימנים בהלכה הזאת לפי מיטב ידעתי, במיוחד שהאישה שלך אמורה ללכת לפי הספרדים ולא לפי התימנים אחרי שהיא התחתנה איתך.
    ההיתרים (בשעת הדחק! אגב) של חלב נוכרי היום לא שייכים במדינת ישראל (בהנחה שאתם גרים כאן), לגבי אבקת חלב נוכרי, גם הפוסקים הספרדים שמקילים בדר"כ כתבו להחמיר בזה, רק שמעיקר הדין לא אסרו את זה (ובכלל בסברא למה להקל בזה [כל שכן לבן אדם גדול ובריא] כשיש היום מבחר כל כך גדול של שוקולדים בכשרויות מהודרות?), בנוסף לכל, כמו שהרב אמר, זה רק כמדובר באבקת חלב נוכרי, מה עם כל שאר המרכיבים שיש שם? הרי אין על זה כשרות מהדרין, היא אוכלת כשרות רבנות בכללי? אם לא מה ההבדל? ואם כן, אולי כדאי לדבר איתה על זה שכל הנושא של כשרות רבנות נועד רק כדי "להציל" מה שאפשר עם אחינו הטועים והתועים, אבל לכתחילה זה ממש לא ושמעתי באופן אישי (לא פעם אחת) על המון תקלות בכשרות רבנות מהרבה אנשים שאני מכיר ואני בסך הכל בן אדם פשוט מהשורה לא רב או משגיח או מומחה בכשרות שאמור להתעסק עם זה.