ברכה על מים ששמשו לאידוי ירקות

שאלה:

שלום

יש לי סיר שבאמצעותו ניתן לאדות ירקות.
שופכים לסיר מעט מים – מעל המים -יש רשת שלא נוגעת במים כלל
שמים עליה ירקות.
כשמפעילים את הסיר המים מתאדים ומבשלים את הירקות שמעל.
הסיר סגור עם מכסה כך שאדים חוזרים למים והמים מקבלים חלק מהטעם והצבע של הירקות.
כעת נניח שאני שם בצלחת את הירקות ושופך עליהם את המים שנשארו.
האם ברכת בורא פרי האדמה פותרת את המים או שיש לברך עליהם בנפרד?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מים כאלו שהירקות אפילו לא התבשלו בתוכם נראה פשוט שברכתם שהכל.

אבל בצורת האכילה שאתה מתאר יותר נראה לי שיש כאן נושא אחר, של עיקר וטפל, המים האלו טפלים לירקות שהם עיקר המאכל מן הסתם, והמים זה רק קצת רוטב, ולכן ברכת האדמה פוטרת הכל. מה גם שמן הסתם הירקות הם הרוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1