רחיצה לאשה בשלושים לאבל

שאלה:

אשתי בהריון מתקדם (8) חמותי נפטרה במפתיע, אשתי סובלת בהריון מסמפוליזיס והיא גם איסטניסטית מאד באופיה.
השאלה היא אם יש קולות במצב זה לגבי רחיצה?

תשובה:

שלום וברכה

היא יכולה לרחוץ במים פושרים. ואם יש לילה קר וקשה לה, יש להקל קצת לחמם מחמת מצבה.

בשורות טובות.

מקורות:

בש"ך סי' שפא ס"ק א ועל פי ביאורו של רעק"א בדעתו, נראה שאסור לרחוץ כל גופו אפילו בצונן, אלא רק פניו ידיו ורגליו, אולם רבים חולקים עליו בזה, ראה דגול מרבבה שם, ושערי תשובה סי' תקמח סקי"ג, וערוך השולחן סעיף ג ופתחי תשובה שם, ובפרט יש להקל בזה למי שמזיע הרבה, שהרי מי שיש לו טינוף ממש רשאי לרוחצו אפילו בימי השבעה.