להודיע לאדם חילוני שהאוכל חלבי

שאלה:

שלום
אני עושה בת מצווה לבתי בע"ה ומזמינה קרובת משפחה חילונית מאד שלא שומרת על כלום ומאד "אנטי דת". האירוע חלבי, הודעתי לכולם כדי שלא יגיעו בשריים. האם להודיע גם לה? ברור שזה לא ישנה לה ואולי אם אני אודיע לה ובכ"ז היא תגיע בשרית זו תהיה עבירה יותר גדולה? היא אמרה לי פעם שהיא "חצי צמחןנית" אבל אני לא יודעת אם אפשר לסמוך על זה…

תשובה:

אין טעם להודיע לה, היא בלאו הכי לא תשנה דבר בהחלטותיה בעקבות ההודעה הזו.

בשורות טובות.