שחרור תשלום בחול המועד

שאלה:

שלום, אירחתי תחרות בפלטפורמת עיצוב מקוונת כדי לקבל עיצוב שהייתי צריך, ובחרתי זוכה. אנחנו בקשר לצורך התאמות אחרונות בעיצוב. התשלום כבר הופקד בפלטפורמה, אך הוא ישוחרר למעצב רק לאחר שאאשר את הקבצים הסופיים. המעצב שלח לי עכשיו את הקבצים הסופיים לבדיקה. אני צריך לבדוק את הקבצים ואם הכל לשביעות רצוני, לאשר לפלטפורמה לשחרר את התשלום למעצב. השאלה שלי היא האם אוכל לבדוק את הקבצים ולאשר את שחרור התשלום במהלך חול המועד. או אם זה אסור, האם מותר לפחות רק לשחרר התשלום. (כבר בדקתי הקבצים וגמרתי התיקונים, אך היה איזה תקלה טכנית בקבצים ששלח לי לפני החג, ועכשיו הוא שלח לי קבצים המתוקנים) מתקנת האתר שיש לי כמה ימים לבדיקה עד לשחרור הכסף, אבל לא יודע כמה נשאר, והעיקר זה לא יפה לעכב עכשיו התשלום אחר שהשלים הכול. נ.ב. המדובר הוא גוי (לכאורה). תודה רבה!

תשובה:

לכאורה כיון שהכל נגמר לפני החג ובדין הוא טוען שהוא רוצה לקבל את שכרו, תבדוק שהכל בסדר ותאשר לשלם לו.

מועדים לשמחה.